2024. április 29. - Péter

Draskovics a rendőrség és a polgárőrség együttműködéséről

Szélesebb körű együttműködés szükséges a rendfenntartó szervek és a polgárőrség között - mondta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) hétfői, budapesti ünnepi rendezvényén Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, aki azt ígérte: ennek megtere
2008. október 20. hétfő 17:13 - Hírextra
A miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott központi OPSZ-ünnepségen közölte: "eddig nem tettünk eleget annak érdekében, hogy a polgárőrség és a rendészeti szervek között az együttműködés szervezett és széles körű legyen. Ezen változtatni kell, meg kell teremteni a törvényi, szervezeti és anyagi feltételeit a rendőrséggel való nagyobb együttműködésnek" - tette hozzá.

A jelenleg 80 ezer tagot tömörítő szövetség ünnepségén húsz polgárőr és húsz polgárőr egyesület kapott díjat, továbbá heten miniszteri dicséretben és jutalomban részesültek.

Az 1956-os budapesti rendőrfőkapitányról, Kopácsi Sándor néhai rendőrtábornokról, a magyarországi polgárőr szövetség első tiszteletbeli elnökéről elnevezett emlékrendet, a legmagasabb polgárőr kitüntetést Tóth Gábor, Budapest jelenlegi rendőrfőkapitánya és Nagy János, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka is megkapta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását