2024. április 28. - Valéria

Vasárnap időközi választás

A Pest megyei Törökbálinton vasárnap időközi választást tartanak, ahol az MSZP színeiben Keller László, a Fidesz jelöltjeként pedig Turai István között dől el, hogy ki vezetheti tovább a várost - közölte a település jegyzője pénteken az MTI-vel.
2008. január 18. péntek 14:56 - Hírextra

Dorka Ágnes elmondta, hogy a 18 tagú, ellenzéki többségű képviselő-testület tavaly október 25-én feloszlatta magát, arra hivatkozva, hogy a testület munkája nem elég hatékony. Így Keller László szocialista polgármester megbízatása is lejárt, bár az új választásig teljes jogkörrel a helyén maradt, csakúgy mint a testület. Most a képviselői helyekért összesen 53-an szállnak ringbe.

Keller Lászlót, az MSZP mellett a Civil Fórum Egyesület is támogatja, míg ellenfele, Turai István a Fidesz mellett a KDNP bizalmát is élvezi. Ő egyébként korábban volt Törökbálint polgármestere, őt váltotta 2006-ban Keller László - utalt rá a jegyző.

A 12 ezer lakosú Törökbálinton hozzávetően 10.100-an járulhatnak vasárnap az urnák elé, 10 helyiséget rendeznek be erre a célra. A választási törvény értelmében függetlenül a részvételi aránytól az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot mondhatja magáénak - hívta fel a figyelmet Dorka Ágnes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását