2024. május 5. - Györgyi

Másfél kilométeres festmény

Az emberiség krónikája címmel készül másfél kilométer hosszú képet festeni Roman Boncsuk ivano-frankivszki festőművész, akinek a vásznán a tervek szerint ötmillió alak és kétezer cselekmény szerepel majd.
2008. október 20. hétfő 07:14 - Hírextra
A világ leghosszabb festményének megalkotásával kapcsolatos tervének ismertetése során Boncsuk elmondta, hogy a képfolyam kiállítására speciális épületet tervezett. Ebben a látogatók egy 16 méter széles, ugyanilyen hosszú és 12 méter magas, kockaszerű vázon tekinthetik meg a képeket ötfokos emelkedőn haladva felfelé, majd lefelé - jelentette vasárnap az UNIAN hírügynökség.

A művész elgondolása szerint a grandiózus festmény mintegy ötmillió alakja között kétezer olyan központi szereplőt emel ki, akik befolyásolták a festményen végighúzódó, egymást keresztező cselekmények menetét. A kiindulási pont - így a festő - Ádám és Éva, valamint az Ó- és az Újszövetség lesz, folytatva a fontos háborúkkal, eseményekkel. Az egyes történelmi korok és a bennük lejátszódó események jól el lesznek különítve egymástól, hogy a látvány élénken tartsa a néző figyelmét - tette hozzá.

Boncsuk közölte, hogy a jelentős költségekkel járó alkotás elkészítése öt évig is eltarthat, de ideális esetben három év alatt befejezhető. Mint kifejtette, készen áll a munka elkezdésére, már javában dolgozik a vázlatokon. A számításai szerint a kép megfestésének költségei megközelítik a negyedmillió dollárt, ezért szponzori támogatást is igénybe kell vennie az eszközök és anyagok beszerzéséhez.

Boncsuk az Ukrajna krónikája című festményével vált ismertté hazájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. október 20. 08:40
"egy 16 méter széles, ugyanilyen hosszú és 12 méter magas, kockaszerű vázon " és NEM VÁSZONON! amit ön "olvasott"-mondott ott!
;-P
Don Caló
2008. október 20. 08:36
Másfél kilométeres festmény - Tudom! A Csé ezt beolvasta az előbb a rádiUba... ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását