2024. április 28. - Valéria

Összefoglaló a gázrobbanásról

Nyolc ember, köztük rendőrök sérültek meg a szerda délutáni pécsi gázrobbanásban; kórházba négy embert vittek, egy idős nő állapota életveszélyes. A megsérült gázvezetéket sikerült elzárni, a detonáció közelében álló ház lakói egyelőre nem költözhetnek v
2008. május 8. csütörtök 07:54 - Hírextra
A robbanás Pécs Uránváros városrészében, az Ybl Miklós utcában történt, amikor munkások "irányított fúrást" végeztek egy négyemeletes társasház előtti munkagödörben, és elvágtak egy gázvezetéket. A gáz több órán át ömlött a sérült vezetékből.

Az MTI-t a helyszínen dolgozó mentősök arról tájékoztatták, hogy egy idős asszony, aki a gázrobbanás helyszínén lévő lakóházban tartózkodott, súlyos légúti és égési sérülést szenvedett, őt eszméletlen állapotban vitték kórházba. Három másik sérültet füstmérgezés miatt szállítottak el.

További négy sérültje is van a balesetnek, ők a közelben tartózkodó járókelők, rendőrök, akik a robbanás után megpróbáltak segítséget nyújtani.

Tóth Bertalan alpolgármester a helyszínen azt mondta, hogy a robbanás közvetlen közelében álló épület szinte megemelkedett a detonációtól, a házból 60-70 embert kellett evakuálni, a környékről pedig több százat. A 24 lakásba szerdán biztosan nem költözhetnek vissza a lakók, elhelyezésükről a város gondoskodik. Összesen öten kérték eddig az önkormányzat segítségét.

A robbanás során a lakóház egyik lépcsőházának födéme leszakadt, a ház alagsorában tűz gyulladt, amelyet eloltottak. Késő délután a katasztrófavédelmi szakemberek a Misina Speciális Mentőalapítvány kutyás keresőivel megkezdték az épület átvizsgálását. A ház állapotának felmérését statikus mérnök végzi. A ház átvizsgálása várhatóan csak késő este fejeződik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását