2024. május 13. - Szervác, Imola

Nem lehet beidézni Istent

Nem járt sikerrel egy veterán amerikai törvényhozónak azon kísérlete, hogy pert indítson a Teremtő ellen. A bíróság szerint ugyanis Isten megidézhetetlen.
2008. október 19. vasárnap 09:09 - Hírextra
Az afro-amerikai Ernie Chambers, az 1960-as évek egyik polgárjogi vezetője, aki 38 éven át volt Nebraska állam demokrata párti szenátora azért nyújtotta be keresetét, mert szerint Isten a felelős a háborúkért, a természeti katasztrófákért, még a torzan született gyermekekért is. Sőt, a Teremtő engedte meg, hogy olyan írások lássanak napvilágot, amelyek félelmet, szorongást, bizonytalanságot okoznak az emberekben, akik ettől engedelmessé válnak.

Chambers, aki 2007 szeptemberében folyamodott e szokatlan ügyben egy nebraskai bírósághoz, azt akarta lépésével bebizonyítani, hogy "mindenki fordulhat bírósághoz, függetlenül attól, hogy gazdag-e vagy szegény", és hogy "bárkit törvény elé lehet citálni". Célja az volt, hogy a bíróság részesítse figyelmeztetésben Istent, és szólítsa fel a világot fenyegető tevékenységek beszüntetésére.

A törvényszék azonban, legalábbis első fokon, most elutasította az ügyet. Marlon Polk bíró egy nebraskai jogszabályra hivatkozott, amely szerint a testületnek rendelkeznie kell a beidézett személy címével. Már pedig, áll a végzésben, "nem sikerült kideríteni Isten hivatalos címét".

Chambers nem érzi magát vesztesnek, sőt, elégedett a bírói döntéssel. "A bíróság elismerte Isten létét. A döntés következménye, hogy elismerték Isten mindentudását. Tehát, ha igaz, hogy Isten mindent tud, akkor tudnia kell erről az ügyről is" - idézte őt a La Repubblica olasz napilap honlapja.
A veterán szenátornak 30 nap áll rendelkezésére a fellebbezéshez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását