2024. május 25. - Orbán

Csökkent Obama előnye

Három pontra csökkent Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt előnye republikánus riválisával, John McCainnel szemben a Reuters/C-SPAN/Zogby vasárnap közzétett közvélemény-kutatása szerint.
2008. október 19. vasárnap 12:12 - Hírextra
A jelenlegi állás 48-45-ös vezetést mutat Obama javára azok körében, akik biztosan elmennek szavazni. E felmérés szerint az illinoisi szenátor az elmúlt két napban 2 pontot veszített előnyéből.

John Zogby, a közvélemény-kutató intézet vezetője szerint McCain esélyeinek javulását minden bizonnyal az utolsó, szerdán rendezett tv-vitának köszönheti. Felhívta a figyelmet arra, hogy az arizonai szenátor tetszése első ízben érte el a 45 százalékot. McCain megerősítette pozícióit a republikánusok körében, immár a párt híveinek 90 százaléka támogatja őt és figyelemre méltó a térnyerése a függetlenek között is, akiknek döntő szerepe lehet a november 4-i elnökválasztáson. Ebben a körben is Obama visszaesése tapasztalható: 16 pontos előnye vasárnapra 8 pontra zsugorodott. A többi országos felmérésben is egyszámjegyűre csökkentek a demokrata párti elnökjelölt korábbi kétszámjegyű előnyei.

Obama nagy népszerűségnek örvend az afro-amerikai, a spanyolajkú, a katolikus és a zsidó közösségben, míg McCain főleg a fehér férfi szavazókban bízhat. A nőknél egyelőre Obama a nyerő 6 pontos előnnyel, bár ez is csökkenő tendenciát mutat.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2008. október 19. 15:31
A zsidók 2/3 része Demokrata szavazó. Bár ez az előny kicsi(3%),azért lehetséges,hogy a Republikánus kormány gyenge teljesitménye miatt,egy karrier politikust fognak megválasztani elnöknek.Csak azért,hogy büntessék őket.Az USA politikája nem valószinü,hogy lényegesen megváltozna,mert a világ fő problémáit,csak egy erős USA képes megoldani.És az Állami apparátus sem cserélődik ki választásról választásra,mint nálunk.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását