2024. május 2. - Zsigmond

27 életet követelt az offenzíva

Huszonhét tálib fegyveres vesztette életét kedden a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, ahol az amerikai és brit katonák nagyszabású hadműveleteket folytatnak a felkelők ellen - közölte az afgán hadsereg.
2009. július 7. kedd 21:41 - HírExtra
A műveletben részt vevő afgán egységek parancsnoka elmondta, hogy a Geresk körzetében zajló harcok során vesztette életét 27 tálib felkelő. A katonai hatóságok most először hoztak nyilvánosságra adatokat a lázadók veszteségeiről, amióta a brit és az amerikai csapatok az afgán katonák támogatásával két átfogó hadműveletet indítottak a térségben - az első, Párduckarom fedőnevűt június 23-án, s a második, Görbe Kard elnevezésűt július 2-án -, hogy kifüstöljék onnan a lázadókat az augusztus 20-ra kitűzött elnökválasztás előtt.

Dél-Afganisztán a lázadók fellegvárának számít, s Hamid Karzai államfő igyekszik megszerezni az itt élő pastu törzsek támogatását az augusztus 20-re kitűzött elnökválasztáshoz.

A táliboknak bőséges anyagi forrást biztosító ópiumtermelés jelentős része Hilmendre koncentrálódik, a Hilmend folyó völgyét búzamezők mellett mákültetvények borítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását