2024. március 29. - Auguszta

Új iskola épül

Új oktatási intézménnyel gazdagodhat a Pest megyei Göd, a Búzaszem Általános Iskola alapkövét vasárnap rakják le a településen - közölte Lázár László, a tagintézmény vezetője az MTI-vel.
2008. október 18. szombat 07:53 - Hírextra
A Göd és Dunakeszi határán fekvő Szakáts-kert egy részét, ahol az új iskola épületei helyet kapnak, az önkormányzat bocsátotta rendelkezésre. Az összesen 480 millió forintos építkezés magánforrásokból valósulhat meg, az iskola közössége saját munka, adomány, hitel, önkéntesek és vállalkozók segítségével a tervek szerint 2013 szeptemberéig építi fel a gyermekek tanodáját.

A 160 millió forintba kerülő első épületet jövő szeptemberig szeretnék felépíteni - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az iskola építtetője a Magyar Kolping Szövetség, beruházója a Búzaszem Alapítvány, kivitelezője az e célra és az iskolaépület hasznosítására létrehozott Búzaszem Iskola Nonprofit Kft.

Az iskolaépítés ökumenikus jellegű: a kft-t katolikus és református szervezetek alapították, az iskola fenntartója a verőcei református egyházközség, míg a földhasználati szerződés birtokosa a katolikus Magyar Kolping Szövetség.

Az iskola négy éve egy első osztállyal és hét tanulóval indult el, ma már felmenő rendszerben öt osztályába 71 gyermek jár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását