2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tényleges életfogytiglant kapott - enyhítésért fellebbez a Várdai Rém

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott ma a Várdai Rém néven hírhedté vált, háromszoros gyilkos férfi a Somogy Megyei Bíróságon - értesült a HavariaPress. Az ítélet szerint feltételesen sem bocsátható szabadlábra Pápics Ferenc, aki rezzenéstelen arccal
2008. október 18. szombat 07:55 - Hírextra
Annyit mondott csupán, hogy enyhítésért fellebbez az ügyvédjével. Az ügy másodfokon, a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik majd. Mint ismert, emberöléssel vádolta az ügyészség a somogyjádi férfit, aki tavaly három idős embert gyilkolt meg brutálisan Kaposvár környékén. A 40 éves férfi hajléktalanként élt, csavargó életmódot folytatott. Tavaly augusztus 20-án felkereste Somogyjádon volt élettársa nagybátyját, aki egy lakásban élt idős édesanyjával. Pápics másnap délután visszament a házba, majd miivel nem látott senkit, bement, és élelmiszer után kutatott. A férfi az éléskamrában keresgélt, mikor az idős asszony meghallotta a zajt, és rányitotta a kamraajtót. Pápics az asszonynak vágta az ajtót, aki ettől elesett, az ágy és a kályha közé zuhant. A vádlott egy fotelbe ültette, és egy férfiinget adott neki, hogy azzal törölje le a vért magáról. Az asszony ekkor ismerte fel a férfit, kiabálva felelősségre is vonta. Pápics ekkor a hűtőszekrény mellől felvett egy alumínium szódásszifont, s azzal öt súlyos ütést mért az öregasszony fejére és arcára. A nő zsebeit kiforgatta, majd bevonszolta áldozatát a szobába, aki ettől magához tért. A nyöszörgő asszonynak gyilkosa a nyakára lépett és mellkasára taposott. A házból egy sósborszeszes üveget, tojást és két zacskó babot vitt magával Pápics, majd Várdára ment, és egy hónapig a temetőben, egy kriptában bujkálva élt. Egy helyi vadász felfedezte a búvóhelyét, ekkor elmenekült, a kukoricaföldön át egy ismerős, idős házaspár házához ment. A gazdasági melléképületben elbújt, két napig ott tartózkodott. Egyik délelőtt azonban a háziasszony bement valamiért a melléképületbe. Pápics ellökte a nőt, majd egy csővel addig ütötte, míg csak életjelet mutatott. A gyilkos ezek után bement a házba, ebédet főzött magának, közben megivott két liter vörösbort, és lerészegedett. A fürdőszobában megborotválkozott és megfürdött. Délben ért haza Kaposvárról a házigazda, akit a vádlott a konyhaajtó mögé bújva várt. A belépő férfit először egy sodrófával, sodrófával ütötte, majd egy baltanyéllel verte addig, míg mozgott; összesen 11 ütést mért rá. Az akkor már háromszoros gyilkos az udvaron álló traktorra pakolta a házból lopott holmit, majd Somogyjádra ment, ott a tárgyakat elrejtette a kukoricaföldön. A traktor Osztopánban hagyta, majd egy ismerősével, akinek nem szólt a gyilkosságról, Somogyjádra utazott, ott fogták el aztán a rendőrök.
Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását