2024. április 27. - Zita

Német rendező kapta a nagydíjat

Nicola Graef, német rendező kapta a fesztivál nagydíját a Szolnokon rendezett Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemlén - közölte Demeter István fesztiváligazgató az MTI-vel.
2008. október 18. szombat 22:43 - Hírextra
A Tisza Moziban megtartott szombat esti díjátadón Nicola Graef, az "I Immendorff" - Én Immendorff - című filmjéért Reichbenberger Jánostól, az Oktatási és Kulturális Minisztérium munkatársától vette át a Fesztivál nagydíját.

A szerdán kezdődött Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemlén az előzetes válogatás után 14 ország 58 filmje versengett a díjakért. A fesztiválvetítések négy napon át reggel 9-től este 18 óráig tartottak. A mustrára olyan, 2006. január 1-je után készült művekkel lehetett nevezni, amelyek képzőművészeti alkotások filmes eszközökkel történő bemutatására, értelmezésére vállalkoztak, illetve egy vagy több képzőművész, művészeti csoport életéről, annak egyes szakaszairól készültek.

A zsűri a dokumentumfilm kategória első díját Karine de Villers belga rendezőnek ítélte a Vad gondolkodás című filmjéért. A Váci László által felajánlott kisplasztikát Vladimir Perovic szerb rendező kapta A reményem magja című filmjéért. Kálmán János rendező Split Deco Etüdök című alkotásáért a Rotary klub kisplasztikáját vehette át.

Az animációs kategória első díját Gyulai Líviusz rendező érdemelte ki a De Ronch Kapitány naplója című filmjéért. Az animációs kategória második díját az ugyancsak magyar Ulrich Gábor: Ssschottt című filmje nyerte el.

Kísérleti kategóriában lett díjazott Igor Buharov és Ivan Buharov (Szilágyi Kornél és Hevesi Nándor) az Egyvezérszavas védelem című filmjükért. Az Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszék növendékei két filmet díjaztak oklevéllel: Igor Buharov és Ivan Buharov az Egyvezérszavas védelem című filmjét, valamint Ulrich Gábor: Desdemona Break című filmjét. A Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle október 19-én vasárnap a fesztiváldíjas filmek vetítésével zárul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását