2024. április 26. - Ervin

Erdei következő ellenfele Balzsay lesz

A két világklasszis bokszoló, Erdei Zsolt „Madár” és Balzsay Károly következő profi meccsére ugyan még várni kell néhány hónapot, ám a közönségnek nem kell addig nélkülöznie őket: a két sportoló ringbe lép október 19-én, az Arénap Sportünnepen
2008. október 18. szombat 11:24 - Hírextra
Jó ideje folyik a huzavona, hogy a két sztársportoló mikor küzdhet legközelebb. Bár a profi mérkőzés időpontjára már fény derült, de Madár és Balzsay addig sem tétlenkedik: mindkettőjük példaképe, Papp László iránti tiszteletük kifejezéseképpen vasárnap barátságos meccset vívnak a Papp László Sportarénában.

- Sosem felejtem el, amikor kicsi gyerekként edzésen voltam, és Papp László belépett a terembe; még a levegő is megállt. Ő igazi világklasszis, a legnagyobb volt. Éppen ezért nem volt kérdéses számomra, hogy a tiszteletére rendezendő Arénapon ringbe lépjek. Kicsit nehezíti a dolgom, hogy jó barátommal kell szorítóba lépni, de így talán még érdekesebb lesz a küzdelem – mondja sokat sejtetően Erdei Zsolt boksz világbajnok.

- Élesben még sosem bokszoltam Madárral, de többször edzettünk együtt, és számos világversenyre is készültünk közösen. Érdekes lesz a barátom ellen ringbe lépni, ezért valószínűleg az első néhány ütés nem lesz olyan kemény, de aztán belendülünk. Kicsit össze kell kapnom magam, mert júliusban volt az utolsó meccsem, azóta nem nagyon kesztyűztem, viszont – ha jól tudom –, Madár az utóbbi időkben komolyan elkezdett edzeni, már a következő profi meccsére készülve – meséli Balzsay Károly, többszörös világbajnok.

Az október 19-én megrendezendő ARÉNAP Sportünnepen egész napos programok keretében a legfiatalabbak a gyermek-játszóházban tombolhatnak, míg a nagyobbak az Aréna játékterén felállított sporteszközökön versenyezhetnek majd. Ingyenes szűrővizsgálatok az egészséges életmódért és különleges E-sport bajnokság a multimédiás játékok kedvelőinek. Nézőként és játékosként is találkozhatnak a vendégek az est házigazdájával, Kovács „Koko” Istvánnal, valamint Kovács Katalinnal, Janics Natasával, Vajda Attilával, Sors Tamással és megannyi klasszisunkkal.

A felhőtlen hangulatot a színpadon Farkas Gábor „Gábriel”, a Rakonczai testvérek, a Botafogo táncegyüttes, a Cool Garden, Gáspár Laci és a Bon Bon együttes fokozza. Az est két fénypontja az Erdei-Balzsay bokszmeccs és a világhírű Rippel testvérek különlegesen veszélyes, 7. világrekordja lesz.
Forrás: Samsung Sport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását