2024. május 16. - Mózes, Botond

Hősi halottakra emlékeznek a Szegedi Fegyház és Börtönben

A fogva tartottak által meggyilkolt egykori munkatársakra emlékeznek hétfőn a Szegedi Fegyház és Börtönben - közölte az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.
2008. október 17. péntek 17:48 - Hírextra
Huszonnégy éve, 1984. október 19-én, az Alföldi Bútorgyárban Richter Richárd elítélt gyilkos ámokfutása során hét felügyelőt támadott meg. Közülük hárman életüket vesztették, négyen életveszélyesen megsérültek. Richter Richárdot a több ember halálát okozó tettéért a bíróság halálra ítélte, majd a többszörös gyilkost a Csillagbörtön akasztóudvarában kivégezték.

Húsz évvel korábban, 1964. október 3-án, szintén az Alföldi Bútorgyárban két fogva tartott szökési kísérlete során halálra verte a gyár munkatársát. Tettüket a gyár dolgozói észrevették és értesítették az őrséget. A két elkövetőt elfogták és mindkettőjüket halálra ítélték.

A hősi halált halt négy művezetőről minden évben megemlékeznek a Szegedi Fegyház és Börtön és a - fogva tartottaknak munkalehetőséget biztosító - Nagyfa-Alföld Kft. dolgozói: megkoszorúzzák a márványtáblájukat az intézet aulájában és sírjukat a szegedi Belvárosi Temetőben, hétfőn délelőtt 10 órakor pedig a Csillagbörtönben egy percre mindenki az áldozatokra emlékezik - mondta Bozó Bea sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását