2024. április 20. - Tivadar

Ádám Ottó 80!

A Madách Színház fotókiállítással, valamint új honlappal köszönti egykori legendás rendezőjét és igazgatóját, a 80. születésnapját pénteken ünneplő Ádám Ottót.
2008. október 17. péntek 17:55 - Hírextra
Mint azt Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója az MTI-nek elmondta, a teátrum honlapján péntektől elérhető, Ádám Ottó 80! című oldalon harmincöt pályatárs üdvözli a 80 éves mestert. "A megszólaló barátok, kollégák és tanítványok mind belső késztetést éreztek arra, hogy egy-egy személyes hangú visszaemlékezést írjanak Ádám Ottóról" - fogalmazott Szirtes Tamás.

A weblapon az igazgató köszöntője után többek között Almási Éva, Bálint András, Görgey Gábor, Haumann Péter, Huszti Péter, Marton László, Seregi László és Tolcsvay László sorai olvashatók; a megszólaló pályatársak többsége ma is hiányolja a színházi életből a csaknem húsz éve visszavonult rendező alakját.

Szirtes Tamás hozzátette, a köszöntőkből a teátrum Tolnay Szalonjában látható Ádám Ottó-fotókiállításon is olvashatók szemelvények, mint ahogy Féner Tamás fotói is megtalálhatók a honlapon.

"A fényképek zömmel Ádám Ottó rendezéseit mutatják be, megidézve a Madách Színház nagy prózai korszakát, legendás előadásait, így a kiállítás egyben a magyar színházi életnek egy jelentős időszakát is ábrázolja, nagyon nagy színészegyéniségekkel" - hívta fel a figyelmet az igazgató.

Mint Szirtes Tamás megjegyezte, Féner Tamásnak rendkívül ihletett képei vannak, melyekkel "nemcsak dokumentál egy kort, hanem vissza is adja a fényképezett előadások hangulatát".
A fotókiállítás egy hónapig látható a Madách Színházban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását