2024. május 9. - Gergely

Több rablás tettesei rendőrkézen

Rövid idő alatt két rablás tetteseit is elfogták a rendőrök Békés megyében - közölte Hajdú Antal, Békéscsaba rendőrkapitánya a városban tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.
2008. október 16. csütörtök 18:00 - Hírextra
Mint elmondta, szerdán elfogták azt a 18 éves fiatalembert, aki hétfőn, fegyvernek látszó tárggyal, kirabolt egy trafikot. Az okányi lakos símaszkban, játék pisztollyal fenyegette meg a trafik eladónőjét, majd mintegy háromezer forinttal távozott. A munkanélküli férfi azt vallotta, hogy eredetileg a helyszínhez közeli volt iskolájának páncélszekrényét tervezte kirabolni, de végül a trafik mellett döntött. A rendőrség kezdeményezni fogja az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását - mondta a rendőrkapitány.

Apáti Nagy Tamás, a békési rendőrkapitányság bűnügyi vezetője arról számolt be, hogy csütörtök hajnalban Mezőberényben elfogták azt a két férfit, akik, szintén október 13-án, kiraboltak egy egyedül élő idős embert a városban. A tettesek a nyitott ajtón át jutottak be a lakásba. A férfit bántalmazták, késsel is megfenyegették, majd élelmiszert, némi készpénzt és egy rádiótelefont zsákmányoltak.

A korlátozottan mozgásképes áldozat nem is tudta értesíteni a rendőrséget, így a rablás tényéről csak másnap délelőtt, az áldozat ismerősétől szerzett tudomást a rendőrség. A rablással gyanúsított 20 és 41 éves büntetett előéletű férfit őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatásukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását