2024. április 26. - Ervin

Szekszárdon vették a jogosítványt a bukott autósok

A gyanú szerint a Dunántúl számos megyéjéből Szekszárdra jöttek a bukott autósok jogosítványt vásárolni - hangzott el a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján Szekszárdon, ahol bejelentették, három embert őrizetbe vettek hivatali
2008. október 16. csütörtök 12:49 - Hírextra
Fél éve folyik célirányos adatgyűjtés a megyei felderítő osztály és a Nemzeti Közlekedési Hatóság együttműködésével, amelynek eredményképpen a hatóság szekszárdi irodájának egyik vizsgabiztosát, valamint egy szekszárdi és bátaszéki telephelyű autósiskola vezetőjét és oktatóját csütörtökön őrizetbe vették - mondta Soczó László dandártábornok, megyei főkapitány.

Tájékoztatása szerint ezzel párhuzamosan Tolna megyén kívül Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Baranya és Somogy megyében is folytatnak gyanúsítotti kihallgatásokat, miután eddig közel ötven esetben derült ki, hogy ennél az iskolánál olyan emberek tettek a jogosítvány megszerzéséhez szükséges sikeres KRESZ, műszaki, rutin és forgalmi vizsgákat, akik korábban már három-négy alkalommal elbuktak a lakóhelyük közlekedési hatóságánál megtartott vizsgákon.

Lovass Károly Róbert, a Nemzeti Közlekedési Hatóság főigazgatója elmondta: folyamatos elemző munkájuk, az országos eredménymutatók vizsgálata során merült fel a gyanú a Tolna megyei vizsgabiztos személye ellen, s találkozott a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi hírszerző tevékenységének információival.

Kérdésre válaszolva a rendőrök elmondták, hogy a konkrét esettől függően 10-70 ezer forintig terjedő összeggel vesztegették meg a jogosítványért cserébe az oktatót, aki továbbosztotta a pénzt bűntársainak.

Soczó László közölte: évekre visszamenőleg több száz - az érintett vizsgabiztos által felügyelt - vizsga ellenőrzése kezdődik meg a büntetőeljárás részeként, ezáltal bővülhet a gyanúsítottak köre.
A vizsgabiztosra és bűntársaira kiszabható büntetési tétel akár tíz éve is lehet.

Az ügy felgöngyölítése során a vesztegető személy öt év szabadságveszéssel sújtható, amelyet egy esetben kerülhet el a vétkes autós, ha önként és az ellene induló eljárás megkezdése előtt jelentkezik a rendőrségen - tette hozzá a megyei rendőrfőkapitány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását