2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nem kell nyilvánosságra hozni a doppingtesztek hátterét

Az ICO brit adatvédelmi iroda állásfoglalása szerint helyesen járt el az a londoni laboratórium, mely nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni, milyen módszerekkel vizsgálja a doppingellenőrzésre beküldött mintákat.
2008. október 16. csütörtök 12:45 - Hírextra
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) üdvözölte a döntést, mely segíti a tiltott szerek elleni harcot.A kérdésben határozó szervezet, az ICO Nagy-Britannia olyan független hatósága, melynek az a feladata, hogy biztosítsa a közérdekű információk hozzáférhetőségét, illetve megvédje a személyes adatokat, információkat.

Az ICO-hoz egy névtelen bejelentő fordult azzal a kéréssel, hogy kötelezze a londoni King,s College főiskola laboratóriumát a minták ellenőrzési módszereinek nyilvánosságra hozatalára. A szervezet azonban úgy ítélte meg, hogy az információk birtokában a doppingszergyártók olyan készítményeket állítanának elő, melyeket nem lehet kimutatni.

A WADA szóvivője hangsúlyozta, hogy fontos a nyilvánosság és az egyenes beszéd a dopping elleni harcban, ám az intelligencia és a megfontoltság szintén elengedhetetlen a sikerhez. Márpedig a WADA szerint az ICO döntése éppen ezt szolgálja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását