2024. május 3. - Tímea, Irma

Sólyomnál vizitált a közgazdászprofesszor

Sólyom László köztársasági elnök csütörtökön a Sándor-palotában fogadta Lámfalussy Sándor közgazdászprofesszort, aki tájékoztatta őt a pénzügyi válságról és annak Magyarországra gyakorolt hatásáról. Erről a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) tájékoztatta a
2008. október 16. csütörtök 12:15 - Hírextra
A KEH közleménye szerint a Biztosításfelügyeletek Nemzetközi Szövetsége meghívására Budapesten tartózkodó közgazdász-professzor a globális pénzügyi válságról és annak Európát illetve Magyarországot érintő hatásairól tájékoztatta az államfőt.

Az euró atyjaként ismert, magyar származású, nemzetközi tekintélyű pénzügyi szakember, az Európai Monetáris Intézet egykori vezetője egy szerdai budapesti konferencián arról beszélt, hogy a jövőben a jegybankoknak, a jegybankároknak a mostaninál nagyobb szerepet kellene kapniuk a pénzügyi szektor átfogó ellenőrzésében, felügyeletében.

A Belgiumban élő közgazdászprofesszor "Pénzügyi válságok a fejlődő országokban" című könyve tavasszal jelent meg Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását