2024. május 5. - Györgyi

MSZP: ez a válság a globalizált tőke válsága

A jelenlegi pénzügyi válság a globalizált tőke válsága, ami bebizonyította, hogy az utóbbi alkalmatlan eszköz az emberek életének igazgatására - erről Orosz Sándor, az Országgyűlés Környezetvédelmi bizottságának alelnöke beszélt csütörtökön Budapesten saj
2008. október 16. csütörtök 12:31 - Hírextra
Kifejtette: nem elég a piac és az állam szerepének újragondolása, a probléma gyökere ennél mélyebben van. A válságra adott valódi válasz a fenntarthatóságban áll; nemet kell mondanunk a szénalapú gazdaságra és a gazdasági érdekek által vezérelt társadalmi modellre - hangoztatta a politikus.

Orosz Sándor kifejtette: Magyarországnak elegendő mezőgazdasági energiaforrás áll rendelkezésére ahhoz, hogy teljesítse az alternatív energiaforrások arányának 13 százalékos növelését kitűző EU-vállalását. Ezen felül azonban a mezőgazdaságnak az élelmiszertermelésre kell koncentrálnia - véli a szakpolitikus.

Kitért arra is, hogy a mezőgazdasági hulladék komposztálás útján talajerő-utánpótlásra is felhasználható. Emlékeztetett: a századforduló paraszti gazdaságaiban ismeretlen volt a tovább nem hasznosítható mezőgazdasági hulladék fogalma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását