2024. április 24. - György

Egyesületi közösségfejlesztési program

A Norvég Civil Támogatási Alap, illetve a Szociális és Munkaügyi Minisztérium anyagi segítségével közösségfejlesztési programot indít el a Kalamáris Ifjúsági Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte Csatári Emese elnök, a nyíregyházi szervezet
2008. október 16. csütörtök 12:35 - Hírextra
A norvég alap 61.000 eurós, mintegy 15 millió forint összegű támogatásával a program október 24-én indul, míg a minisztérium 4,4 milliós forrásából szakmai segítséget nyújtó módszertani szolgáltató központot hoznak létre - mondta az egyesületi vezető.

Hozzátette: a központ a szabolcsi települések ifjúsági feladatainak ellátásához ad szervezői, tanácsadói támogatást.A közösségfejlesztési program öt helyszínen kezdődik, elsőként Dombrádon. A további négy helyet később választják ki, mivel tavasszal folytatódik szervezés.

A településeken programokat rendeznek, s az ottani fiatalokat információkkal látják el a munkavállaláshoz, a nemzetközi csereprogramokhoz való csatlakozáshoz, illetve a társadalmi célú önkéntes munka vállalásához.

További tíz településen közösségfejlesztő szakemberek találkoznak a fiatalok csoportjaival, s látják el őket tanácsokkal a kulturális és közművelődési programok szervezéséhez.Az ifjúsági módszertani szolgáltató központ tevékenysége Szabolcs megye mind a 229 települését érinti majd.

Az általános szakmai segítségadáson túl helyszíni tanácsadást nyújtanak az ifjúsági korosztály fejlesztési programjainak tervezéséhez, megvalósításához és a helyi szabadidős programok lebonyolításához. Emellett információs hálózatot alakítanak ki és működtetnek, szakmai könyvtárat létesítenek, s az internet segítségével a elérhetővé teszik a szakirodalmat. A helyi ifjúsági szervezeteknek a különböző pályázatok elkészítéséhez ugyancsak támogatást adnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását