2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Megújul az ifjúsági ház

Több mint 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás segítségével teljesen megújul és kibővül a békéscsabai ifjúsági ház - közölte a város szocialista párti országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón csütörtökön, Békéscsabán.
2008. október 16. csütörtök 11:37 - Hírextra
Molnár László elmondta: a múlt század '70-es éveinek elején "szocreál" stílusban épült intézmény teljesen megújul, új külsőt kap, ugyanakkor egyszerre teszik alkalmassá multifunkcionális, egyebek mellett közösségi és közművelődési feladatok ellátására is.

A felújítás során, amelynek 2010 decemberére be kell befejeződnie, az intézmény területe kibővül egészen a közeli Élővíz-csatorna partjáig, ahol még csónakkikötő is létesül.

Az összesen kétmilliárd forintba kerülő munkálatok önrészét a békéscsabai önkormányzat biztosítja, és Molnár László bízik abban, hogy a felújítással több építőipari munkahely megmarad a városban.
Herczeg Tamás, az ifjúsági ház helyettes vezetője, fideszes önkormányzati képviselő az MTI érdeklődésére hozzátette: a sikeres pályázat egyik feltétele volt, hogy átszervezzék és racionalizálják a város közművelődési intézményhálózatát.

Ennek értelmében, ha elkészül az új közművelődése intézmény, akkor ezzel párhuzamosan integrálódik hozzá a város három, eddig önállóan működő hasonló intézménye. Egy negyedik sorsáról pedig még tárgyalások folynak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását