2024. május 6. - Ivett, Frida

Adót csalt a művészeti iskola öt dolgozója?

Adócsalást követett el a gyanú szerint egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alapfokú művészetoktatási intézmény öt dolgozója, akik együttesen 96 millió forint kárt okoztak az állami költségvetésnek - közölte a vám- és pénzügyőrség nyíregyházi központtal műkö
2008. október 16. csütörtök 11:33 - Hírextra
A gyanúsítottak az intézmény likviditási problémái miatt az alkalmazottaknak kifizetett munkabérek adóinak és járulékainak bevallását nem nyújtották be az adóhatósághoz - mondta Jánvári Regina, aki az iskola pontos nevét nem kívánta közre adni.

A pénzügyőr főhadnagy hozzátette: az oktatási intézmény vagyona feletti rendelkezést egy szintén szabolcsi alapítvány gyakorolta, amelynek kizárólagos bevételi forrása az iskola tanulói után igényelt központi normatív támogatás volt.

Az alapítvány 2004. és 2006. között több, mint 1,3 milliárd forint támogatást vett igénybe a központi költségvetésből. Az összeget azonban nem utalta át az általa fenntartott oktatási intézményeknek - az adócsalással érintett iskola mellett további öt hasonló intézménye volt -, mert a támogatási összeget a jogszabályi rendelkezéstől eltérő módon egyéb, saját kiadásai finanszírozására használta fel.
Az ügy a vádirat benyújtása után a bíróságon folytatódik majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását