2024. április 19. - Emma

Halott emeber fotóit küldözgették a diékok egymás között

Annak a halott férfinak a fotóit küldözgették egymásnak a békéscsabai diákok, akit kedden találtak meg iskolájuk mellett a bozótosban - írta a Békés Megyei Hírlap.
2008. október 16. csütörtök 08:22 - Hírextra
Az idős ember még a nyár folyamán tűnt el békéscsabai lakásából, és a diákok az iskola udvarából kirúgott focilabdát keresve találták meg a holttestet. A tetemről fotókat készítettek, azokat küldözgették egymásnak, és arról vitatkoztak, kié a legelső kép.

Kállai Klára klinikai szakpszichológus a lapnak elmondta: az információ régen is, most is hatalom, ezért versenyeznek az elsőbbségért ebben a szomorú ügyben, amely kissé a katasztrófaturizmusra emlékezett. Nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, ezért fotózták le a halottat, küldik szét a képeket. Úgy próbálják a saját negatív érzéseiket pozitívvá tenni, feldolgozni, hogy dicsekednek a látottakkal.

Szatmári Csaba ügyvéd szerint viszont az, hogy a gyerekek fényképeztek és szétküldik az interneten, telefonon a felvételeket, jogi aggályokat vet fel. A hozzátartozók és az örökösök a halott személy emlékének megsértése miatt perelhetnének - olvasható a Békés Megyei Hírlapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását