2024. május 5. - Györgyi

A budai polgármesterek közösen kellene koszorúzniuk

Újbuda szocialista polgármestere közös koszorúzásra hívta a budai polgármestereket október 23-ára.
2008. október 16. csütörtök 16:34 - Hírextra
Molnár Gyula, aki egyben az MSZP országgyűlési képviselője is, az MTI-nek küldött csütörtöki közleményében azt írta, a sajtóhírekkel szemben ő nem volt azok között, akik Orbán Viktort, a Fidesz elnökét ünnepi beszédre kérték volna a Budai Várban.

Molnár Gyula a csütörtökön megjelent lapokat idézte, amelyek szerint a Fidesz elnökét "a budai önkormányzatok" kérték fel a beszédre.

Mint közölte, a megfogalmazást félrevezetőnek tartja, hiszen ő nem volt a meghívók között. Molnár Gyula úgy fogalmazott: mint a legnagyobb és legnépesebb budai kerület baloldali polgármestere ezek alapján elfogadhatatlannak tartja, hogy "politikai okokból" kirekesszék az újbudaiakat a közös ünneplésből.

A polgármester utalt arra is, hogy a Széna tér után a XI. kerületben folytak a leghevesebb harcok a budai oldalon 1956-ban, s a körtéri harcokban is sokan az életüket adták Magyarországért.
"Az ő emlékük biztosan kötelez bennünket a közös megemlékezésre, a napi politikán való felülemelkedésre" - hangoztatta a szocialista politikus.

Molnár Gyula közlése szerint egy "feltehetően nyelvtani és szervezési félreértést" szeretne eloszlatni azzal, hogy valamennyi budai polgármestert közös koszorúzásra hív október 23-án délelőttre a Szent Imre Kórház udvarán elhelyezett emléktáblához.

A koszorúzásra Molnár Gyula meghívót küldött Nagy Gábor Tamás I., Láng Zsolt II., Bús Balázs III., Pokorni Zoltán XII. és Szabolcs Attila XXII. kerületi fideszes polgármestereknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását