2024. május 2. - Zsigmond

Nastia Liukin az Év női sportolója

A tekintélyes "Nők Sportalapítványa" a pekingi olimpián összetettben aranyérmes Nastia Liukin amerikai tornászt választotta meg a Év női sportolójának.
2008. október 15. szerda 09:28 - Hírextra
Korábban olyan nagyságok érdemelték ki az elismerést, mint Annika Sörenstam golfozó, Michelle Kwan műkorcsolyázó, Gail Devers atléta vagy Bonnie Blair gyorskorcsolyázó."El sem akarom hinni, hogy ilyen társaságba kerültem, mindannyian fenomenális sportolók" - mondta Liukin, aki október 30-án lesz 19 éves.

A négyszeres világbajnok tornász a pekingi játékokon aranyérmes lett összetettben, másodikként végzett csapatban, felemás korláton és gerendán, míg talajon bronzérmet szerzett.

Liukin édesapja, Valerij Ljukin 1988-ban tornában szovjet színekben lett olimpiai bajnok, édesanyja, Anna Kocsnyeva pedig ritmikus sportgimnasztikában 1987-ben világbajnok. A család Nastia - eredetileg Anasztaszija - két és fél éves korában hagyta el Moszkvát és költözött New Orleansba, majd Texasba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását