2024. április 27. - Zita

10 hónap börtönt kérnek a doppingbotrányos edzőre

A szövetségi ügyész tíz hónapos börtönbüntetést kér a BALCO laboratóriummal kapcsolatos doppingbotrányban érintett atlétikai edzőre, Trevor Grahamre.
2008. október 15. szerda 09:32 - Hírextra
A korábbi sztáredzőt, aki többek között Marion Jonesszal, Tim Montgomeryvel és Justin Gatlinnel is dolgozott együtt, májusban bűnösnek találta a San Franciscó-i bíróság hamis tanúzás miatt, mert bebizonyosodott, hazudott azzal kapcsolatban, hogy ismert-e egy tiltott szereket áruló kereskedőt, illetve az a korábbi állítása is megdőlt, hogy soha nem adott tiltott teljesítményfokozó szereket atlétáinak.

A törvényszék elmarasztaló állásfoglalása tehát már tavasszal megszületett, a büntetés mértékének bejelentésére azonban csak jövő kedden kerül sor. Az ügyészséggel szemben Graham ügyvédei felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérték.

Grahamet a THG-botrány kapcsán ismerte meg a közvélemény, miután az athéni olimpián Gatlin sikerét követően bevallotta, hogy ő küldött el egy mintát azonosításra az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA).

Tanítványai később sorra buktak le, majd Marion Jones tavaly bevallotta, hogy a tréner éppen a Victor Conte-féle BALCO labor által fejlesztett "A tiszta" nevű szert adta neki - és másoknak - éveken keresztül.A májusi ítélethirdetés után az USADA örökre eltiltotta Grahamet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását