2024. május 5. - Györgyi

Politikai okokból mondott le

Lemondott tisztéről a grúz olimpiai bizottságnak az ország vezetésével szemben politizáló elnöke. Az arrafelé ismert üzletembernek számító, tévétársaságot is tulajdonló Badri Patarkacisvili döntéséről levélben tájékoztatta Jacques Rogge-ot, a Nemzetközi O
2007. október 15. hétfő 13:14 - Hírextra
Az 52 éves exelnök távozását azzal magyarázta, hogy "nem célszerű megtartani a posztot olyan körülmények között, amikor a Grúzia és a grúz sport jövőjéről vallott nézetem eltér a hatalométól".
Patarkacisvili lemondása előtt a grúz ötkarikás testület vezérkara felfüggesztette őt tisztében, és úgy döntött, hogy október 29-én új elnököt választanak. A végrehajtó bizottság határozatát megelőzte az Egységes Nemzeti Mozgalom nevű kormányzópárt képviselőjének, a birkózószövetségi elnök Kaha Gecadzének az állásfoglalása, amelyben Patarkacisvili elmozdítását sürgette. Hivatkozása szerint "az utóbbi időben Patarkacisvili többet foglalkozik politikai tevékenységgel, mint az olimpiai bizottság elnökeként végzendő munkájával, s gyakorlatilag nem fordít figyelmet ebbéli kötelességére".

Gecadzével szemben ugyanakkor az olimpiai bizottság első alelnöke, az egykori kiváló birkózó Leri Habelov törvénytelennek nevezte az elnök lemondatását, a korábbi sokszoros sakkolimpiai bajnoknő, Nona Gaprindasvili szerint pedig "a hatalmon levők nyomást gyakoroltak az olimpiai bizottság tagjaira". Erre replikázott a kulturális és sportminiszter Giorgi Gabasvili azzal, hogy Patarkacisvili "állandóan belekeveredik különböző politikai botrányokba, s nem végzi el az olimpiai bizottság elnökeként ráháruló munkát".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását