2024. május 10. - Ármin, Pálma

Mozgássérült és fogyatékkal élő gyermekek a Vidámparkban

Több mint kétezer mozgássérült és fogyatékkal élő gyermek vehette birtokba a budapesti Vidámparkot szerdán a fehér bot napján.
2008. október 15. szerda 14:21 - Hírextra
A nyílt napot 10. alkalommal szervezte meg a Budapesti Vidámpark Zrt. a Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetségével (MEOSZ) és a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével (MBE) közösen.

A Vidámparkba az egész ország területéről érkeztek mozgás-, látás- és hallássérült fiatalok. A rendezvényre fogyatékosságra, életkorra való tekintet nélkül lehetett regisztrálni az érdekképviseleti szervezeteken keresztül. A szervezők tájékoztatása szerint a nyílt napra idén jelentős volt a túljelentkezés, ezért Hagyó Miklós kezdeményezte, hogy a jövőben a rendezvény kétnapos legyen.

Szöllősiné Földesi Erzsébet, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnöke felhívta a figyelmet, hogy a mozgássérült és fogyatékkal élő gyermekeknek egész nap önkéntesek segítenek a be- és kiszállásban, a játékok biztonságos használatában. A Vidámpark idén ajándékkal is kedveskedett a látogatóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását