2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Közbeszerzéssel készülhet a BKV hosszú távú stratégiája

Egy német cég nyerte 225 millió forintos ajánlatával azt a közbeszerzési eljárást, amelynek keretében a főváros és az Európai Befektetési Bank hitelszerződésében előírtaknak megfelelően elkészítheti a BKV és a fővárosi tömegközlekedés hosszú távú működés
2008. október 15. szerda 20:55 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint a második helyre sorolt osztrák cég 12 millióval drágább ajánlatot tett.
A bizottság eredménytelennek nyilvánította azt a közbeszerzést, amellyel egy független közbeszerzési tanácsadót kívántak kiválasztani a főváros európai uniós forrásból megvalósuló közbeszerzési eljárásaihoz. A jogszabályban előírt három helyett ugyanis csak két pályázat érkezett.

Érvényesnek nyilvánította a közbeszerzési bizottság a Théma Lapkiadó Kft. ajánlatát, mely szerint a fővárosi önkormányzat által hét hónapra fizetendő mintegy 55 millió forintból a Helyi Téma újság hetente leközli a főváros által átadott információkat, híreket.

Tudomásul vette a bizottság azt, hogy a főpolgármesteri hivatal szakügyosztálya visszavonta a Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése projekthez kapcsolódó lakossági tájékoztatási, PR-közbeszerzési eljárást. A hivatal jelezte, hogy a szolgáltatásra később nyílt eljárást kíván kezdeményezni.

A közbeszerzési bizottság szeptember végi ülésén az ellenzékiek bírálták ezt a közbeszerzési eljárást. Wertán Zsolt (KDNP) az MTI-nek adott korábbi nyilatkozatában elfogadhatatlannak tartotta, hogy a korábban 35 millió forintos PR-közbeszerzést elnyert cégnek további 200 millió forintot adjanak PR-tevékenységre. A főpolgármesteri hivatal szakemberei jelezték, hogy az EU szabályozása szerint egy uniós forrásból megvalósuló beruházásnak 1 százaléka számolható el PR-költségként. Az adott beruházás bruttó költsége 63 milliárd forint körül van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását