2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szükség van reformértékű lépésekre

Szükség van reformértékű lépésekre - mondta Gyurcsány Ferenc pénteki nemzetközi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva.
2008. április 4. péntek 13:27 - Hírextra
A kormányfő véleménye szerint ma a társadalombiztosítás túlnyomórészt köztulajdonban lévő egészségügyi intézményeket finanszíroz, miközben már megjelentek a magánszolgáltatók.

A miniszterelnök fontosnak nevezte, hogy ha a pénztári oldalon mérséklődik a betegekért folyó verseny, akkor azt fokozni kell a szolgáltató oldalán, mert ez javítja a minőséget. Véleménye szerint úgy lehet a szolgáltatói oldalon fokozni a versenyt, ha közelítik a közszolgáltatónak és a magánszolgáltatónak nyújtott finanszírozást.

Gyurcsány Ferenc az elmúlt két év egyik rendkívül fontos eredményének nevezte, hogy megvalósították az átjárhatóságot az államilag finanszírozott és a költségtérítéses képzés között a felsőoktatásba. Hozzátette, hogy ez az átjárás rendkívül szűk, 15-15 százalék.

A tandíj eltörlése kapcsán azt mondta, hogy nyitottak a rektori konferencia kidolgozás alatt álló javaslatára, amely lényegesen nagyobb arányban nyitja össze a két szférát. Így az állami finanszírozás nagyságának csökkentése nélkül, a hallgatók mindenkori teljesítménye döntené el, hogy kiket finanszíroz az állam.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását