2024. május 14. - Bonifác

Ötpárti egyeztetés a házelnöknél kedden

Az őszi ülésszak feladatairól egyeztet a parlamenti pártok frakcióvezetőivel az Országgyűlés elnöke kedden.
2008. szeptember 1. hétfő 16:23 - Hírextra
Az MTI úgy tudja, az ilyenkor szokásos megbeszélésnek most három fő témaköre van: az olyan törvény-, illetve határozati javaslatok, amelyekhez ötpárti egyeztetés szükséges, a őszi személyi döntések, valamint az ülésszak programjának általános kérdései.

Az első témakörbe tartozik a házszabály további módosítása, a mentelmi bizottság képviselői jogállásról szóló javaslatai, az alkotmányos mulasztások, és a közpénzügyi csomag helyzete. A személyi kérdéseknél szóba kerülhet az adatvédelmi biztos, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, alkotmánybírák, valamint az Állami Számvevőszék alelnökeinek megválasztása.

Az MTI információi szerint napirenden szerepel az ülésezési rend kérdése is. Az MSZP korábban azt javasolta, hogy hétfő és kedd helyett kedden és szerdán ülésezzen a Ház. Szintén szó lesz a törvényalkotási menetrendről és az eseti bizottságok megalakítására vonatkozó frakciószándékokról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását