2024. április 29. - Péter

Jövőre indulhat az egészség érettségi

Az egészség érettségi elnevezésű ingyenes állapotfelmérő programot a tervek szerint 2009. július 1-től vezeti be a kormány - jelentette be Budai Bernadett kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után. A szóvivő kiemelte, hogy az ehhez szükséges jogszabály-
2008. október 15. szerda 17:31 - Hírextra
A kormány szerdai ülésén jelentést hallgatott meg az egészség érettségi előkészítéséről, ütemezéséről - közölte a kormányszóvivő. Emlékeztetett: a tervek szerint az ingyenes, teljes körű program a tizenhat évesekre terjedne ki.

A program fontos célja az állapotfelmérés mellett a fiatalok egészséges életmódra nevelése - szögezte le a szóvivő. Kiemelte, hogy az érettségi előtt álló fiatalok az egészség érettségivel ingyenes szűrővizsgálaton vehetnének részt, és laikus elsősegélynyújtásból vizsgát is tehetnének.

Azzal, hogy az egészség érettségi keretében az állapotfelmérő vizsgálat adatai mellé bekerülhetne az elsősegély-nyújtási ismeretek megszerzéséről szóló igazolás is, és a korábbi vizsgálatok eredményei, egyszerűsödne a jogosítvány megszerzése is - tette hozzá Budai Bernadett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását