2024. április 29. - Péter

Az MSZP a zárószavazásig akarja elvinni a Robin Hood-adót

Az MSZP el akarja vinni a zárószavazásig a Robin Hood-adót - nyilatkozta Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes szerdán az MTI-nek. Elmondta: a költségvetési bizottságban a kormány és az MSZP ellenében az ellenzéki többség támogatott egy SZDSZ-es módosító i
2008. október 15. szerda 15:01 - Hírextra
A szocialista politikus kijelentette: a liberális módosító indítvány ellen szavaznak majd a szocialisták a parlamentben, emellett támogatják a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló törvény elfogadását.

A költségvetési bizottság szerdai ülésén tárgyalták a Robin Hood-adóról szóló törvényhez benyújtott módosító indítványokat; a mintegy harminc indítványból csupán ötöt támogatott a kormány.

Bár a kormány és az MSZP nem támogatta, a bizottság ellenzéki többséggel megszavazta Lakos Imre (SZDSZ) módosító javaslatát, ami azt kezdeményezi, hogy a törvényjavaslat második fejezete maradjon el. Ez a fejezet rendelkezne az energiacégeket jövő évtől két évig sújtó 8 százalékos adó megfizetéséről.

A Robin Hood-adó célja, hogy a távhő árának emelkedését a kormány a leginkább rászorultaknál kompenzálni tudja -
mondta Kovács Tibor.

A költségvetési bizottság szocialista tagja szerint ha elbukik a Robin Hood-adó, és nem lesz forrás az új típusú távhő-kompenzáció folytatásara, akkor az ellene szavazók majd elmagyarázzák a panellakóknak, miért nem tudták támogatni őket ebben a nehéz helyzetben.

A távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló törvény részletes vitáját a tervek szerint jövő héten folytatja le az Országgyűlés. Azt egyelőre nem tudni, mikor szavaznának a módosító indítványokról.

A törvényjavaslat múlt szerdai általános vitájában a kormánypárti felszólalók kiálltak a Robin Hood-adóról szóló javaslat mellett, míg az ellenzéki képviselők egybehangzóan jelentették ki: az előterjesztés nem alkalmas a távhőszolgáltatás versenyképessé tételére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását