2024. május 6. - Ivett, Frida

Újabb szexbotrány az egyik választókerületben

Szexbotrányba keveredett egy floridai választókerület demokrata párti képviselőházi képviselője, aki republikánus elődje szexbotrányának köszönheti helyét az amerikai törvényhozás alsóházában.
2008. október 15. szerda 15:05 - Hírextra
2006 októberében a republikánus Mark Foley lemondásra kényszerült, mert nyilvánosságra került, hogy szexuális molesztálással felérő e-maileket küldött középiskolás korú kongresszusi gyakornokfiúknak. Néhány héttel később a képviselőválasztáson a kerület a demokraták ölébe hullott.
Most Foley utódja, Tim Mahoney feje felett gyülekeznek sötét felhők; az ABC tévétársaság kiderítette, hogy házasságon kívüli kapcsolatba keveredett még 2006-ban a kampánystáb egy női munkatársával, akinek később 121 ezer dollárt (23 millió forint) fizetett, hogy hallgasson a viszonyról és ne perelje be szexuális zaklatásért.

West Palm Beach magát keresztény fudamentalistaként jellemző képviselője a botrány kirobbanása után közleményt adott ki, amelyben bocsánatot kért családjától, de tagadta, hogy jogtalanságot követett volna el, és a képviselőház etikai bizottságához fordult, hogy vizsgálja meg az ügyet. A közlemény szerint a képviselő biztos benne, hogy a bizottság nem talál kivetnivalót viselkedésében, és tisztázni fogja.

Még aznap este újabb fordulatot vett azonban az ügy: az AP hírügynökség egy a Mahoney-kampányhoz közel álló forrásra hivatkozva jelentette, hogy az állítólagos affér idején a politikus egy másik nővel is folytatott házasságon kívüli viszonyt.

A West Palm Beach-i kerületben zajlik a jelenlegi képviselőházi választási kampány egyik legkiélezettebb küzdelme. A kerület hagyományosan a republikánusok felé húz, de a többség csupán hajszálnyi. 2006-ban Mahoney az erkölcs, a család és a tradicionális értékhez való visszatérés fontosságát hangsúlyozta a választási hadjáratban. Mostani republikánus ellenfele egy volt katonatiszt, akit a legfrissebb előrejelzések szerint nem fog tudni legyőzni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását