2024. május 18. - Erik, Alexandra

A kormány védje meg a befizetőke

A kormány tegyen megfelelő intézkedéseket a magánnyugdíj-pénztári rendszer védelme érdekében, hogy a tőkepiaci válság minél kevésbé érintse a pénztári tagokat - mondta Mészáros József, a KDNP alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. október 14. kedd 11:15 - Hírextra
Véleménye szerint a pénzpiaci válság súlyosan érintheti a magánnyugdíj-pénztárakban lévő, a későbbi nyugdíjak alapjául szolgáló vagyont. Jelenleg a magánnyugdíj-pénztári belépés a fiatalok számára kötelező, a pénztárak tagsága - az önkéntes belépőket is számolva - meghaladja a kétmillió főt - fűzte hozzá a politikus.

A KDNP felszólítja a kormányt, hogy vizsgálja meg a magánynyugdíj-pénztárak vagyonvesztésének nagyságát, és azt, hogy a későbbiekben ez milyen mértéket érhet el - mondta Mészáros József. Hozzátette: arra is felhívják a kormányt, hogy kezdeményezze a magánnyugdíj-pénztári rendszer megfelelő szabályozásához szükséges jogszabályok megalkotását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását