2024. május 9. - Gergely

Az MSZP konkrét tervei

Konkrét tervekkel áll elő az MSZP a parlamenti kampányban - nyilatkozta a Népszabadság csütörtöki számában Szekeres Imre, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese, aki a korrupcióról és a párt helyzetéről is beszélt.
2009. december 31. csütörtök 17:10 - HírExtra
Az Ez nem mennyország, de nem is a pokol című interjúban a tervek közül néhány "címszót" említett: a munkanélküli segély időtartamának meghosszabbítását, a munkanélkülivé váló pályakezdő diplomások segítését. Szintén a program része egy új nyugdíjkorrekciós program indítása és a családi pótlék emelése az infláció mértékének megfelelően, miként az is, hogy a gazdaság teljesítményétől függően négy év alatt 12-15 százalékkal emelkedjenek a reálbérek.

Az elnökhelyettes szerint megalapozatlanok a párt szakadásáról "vizionáló spekulációk". A belső vitákat erősségnek tartja Szekeres Imre, aki azt mondta: "az MSZP baloldali gyűjtőpárt jellegét meg akarjuk őrizni".

Szekeres Imre szerint az MSZP nem korrupt párt. Mint az élet minden területén náluk is vannak korrupt emberek, de tudják a neveket, és a nyilvánosság előtt folynak a vádeljárások - mondta. "Korrupt párt az, amelyik körül ugyan suttogások vannak, de hallgat... Elég pár névre utalni: Kaya Imbrahim, Happy End vagy újabban esztergomi halastó, győri sportegyesület, Audi... Mikor tettek akár csak egy lépést is ezek tisztázására?" - tette fel a kérdést.

Az MSZP népszerűségvesztése a párt elnökhelyettese szerint összetett folyamat eredménye. Az elmúlt nyolc év igazságos és szükséges intézkedései miatt keletkezett államháztartási hiány önmagában is korrekciót követelt, és a helyzetet súlyosbította a gazdasági válság. "Átgondolt reformkoncepcióra lett volna szükség (...), de nem volt elég türelmük "a legfontosabb érintettek megnyeréséhez" - mondta a politikus.

A baloldal végét firtató kérdésre Szekeres Imre azt válaszolta: "inkább egy új kezdődhet. (...) Egy régi dilemmával állunk szemben: a modern, pragmatikus és társadalmi felelősséget vállaló kormánypolitika és a gazdasági hatékonyság kényszere nehezen egyeztethető össze a baloldal szociális érzékenységével" - fogalmazott az elnökhelyettes.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2010. január 1. 07:34
"Késő minden kisöreg...":külödöm a dalt Szekeres papának,a "nagy illuziónistának"...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását