2024. május 3. - Tímea, Irma

Elkezdődött a Lelki Egészség Országos Program vitája

Az egészségügyi tárca útjára indította a Lelki Egészség Országos Program társadalmi vitáját; a dokumentum foglalkozik a mentális egészségfejlesztéssel, az e témával foglalkozó tananyagokkal és az orvosképzéssel egyaránt - erről Székely Tamás egészségügyi
2008. október 13. hétfő 14:11 - Hírextra
A tárcavezető kifejtette: a program - amely szakmai szervezetek kérésére született - a lakosság kedvezőtlen mentális egészségének javítására, valamint az ellátórendszer fejlesztésére tesz javaslatot. Érinti az intézményrendszer fejlesztését, integrációját, a megelőzést, a gyógyítást és a rehabilitációt. Külön kitér a különböző egészségfejlesztéssel foglalkozó programok támogatására és a témában jártas szakemberek képzésére, továbbképzésére is.

Székely Tamás kérdés kapcsán reflektált az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azon megállapítására, miszerint kevés a pszichiátriai ágy Magyarországon. A kórházi ellátórendszer átalakítását követően összességében több kapacitás áll rendelkezésre a pszichiátriai betegek gyógyítására, és több pácienst láttak el idén, mint tavaly. Megjegyezte: az WHO-jelentés nem tér ki az arányokra, tehát csak az aktív ágyak számát vette figyelembe.

Az ellátás fejlesztésére pályázható 480 milliárd forintból a pszichiátriai ellátást is fejleszteni fogják - tette hozzá a miniszter, aki kijelentette: nincs ellátatlan pszichiátriai kezelésre szoruló beteg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását