2024. április 26. - Ervin

A szocialisták bíznak a folytatásban

A szocialista párt különféle platformjai bíznak abban, hogy lesz elfogadott költségvetés, és hogy a kormány kitölti mandátumát - írja a Népszabadság hétfői számában.
2008. október 6. hétfő 06:31 - Hírextra

A lap által megkérdezett platformok képviselői kivétel nélkül azt mondták, hogy bíznak a kormányfő Megegyezés című programjában. Az MSZP-ben hét csoportosulás van, a legrégebbiek 1990-ben alakultak.


A fiatal tömörülések egyike, a 2007 elején intézményesülő, "gyurcsányistának" tartott Progresszív Platform ügyvezető alelnöke, Nagy László azt mondta: az MSZP-nek teljes mellszélességgel vállalható programja van.


Fekete Zoltán, a Népi Platform elnöke úgy fogalmazott: a Fidesz nyugodtan állítsa át az óráját 2010-re, mert az egypárti kormány kitölti a mandátumát.


Úgy látja, az adótörvények és a költségvetés is átmegy a parlamenten, és ez az SZDSZ érdeke is. Hozzátette: az ésszerű kompromisszumokra készen áll az MSZP.


Kertész Krisztián, az Ésszerűség és Felelősség Platform elnöke azt mondta: az SZDSZ adójavaslataiban vannak olyanok, amelyek elfogadhatók és beépíthetők a tervezetbe. Véleménye szerint ha a személyi ellentéteket sikerül a pártoknak feloldaniuk, akkor átmennek az adótörvények.


Baja Ferenc - a Népszabadság által jelentős befolyásúnak mondott - Szocialista Platform elnöke azt közölte, megnyugtatónak tartja, hogy az MSZP és az SZDSZ megbeszélései nem fokozták a feszültséget
Az MSZP legnagyobb, legbefolyásosabb platformja a Baloldali Tömörülés. Vezetője, Kiss Péter úgy fogalmazott: "van egymáshoz közeli baloldali és liberális vízió a jövőről, lehet közös Magyarország-képünk".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását