2024. április 28. - Valéria

Tabuk nélkül az inkontinenciáról

Komoly, elsősorban a nőket érintő társadalmi problémára, az inkontinenciára hívja fel a figyelmet a Fontana Nap, amelyet szombaton rendeznek a Városligetben.Az inkontinencia akaratlan széklet- és vizeletvesztést jelent.
2008. október 10. péntek 19:17 - Hírextra
A vizeletvesztést a széklet-inkontinenciától eltérő szervek, a vizeleti szervek működésének zavara okozza, ezért külön is szokták kezelni. Az inkontinencia hozzávetőlegesen 500-600 ezer embert érint Magyarországon.

A legnagyobb baj nem maga a betegség, hanem az, hogy az ebben szenvedők számára ez komoly tabutéma, nemhogy közvetlen környezetüket, még háziorvosukat is nehezen keresik fel.

Ezért is választották a szervezők, köztük az Inkontinencia Betegegyesület a Fontana Nap mottójául a Szabadulj meg a tabuktól! címet. A rendezvény elsődleges célja, hogy a betegségben szenvedők vállalják fel problémájukat, lépjenek ki az elzárkózásból, forduljanak szakemberhez, hogy segítségével újból teljes életet élhessenek.

Az esemény délelőtt 10 órától 14-ig tart a Városligetben, a Széchenyi Fürdő szomszédságában található Sörsátorban.A programon a résztvevők egy közös átmozgató tornán vesznek részt, amelyen kiemelt figyelmet fordítanak azokra a mozdulatokra, amelyek elsajátítása segítheti a betegségben szenvedőket, majd ezt követi a Fontana Futás, amelyet Monspart Sarolta vezet.

A közös futás előtt és után szakemberek várják az érdeklődőket, többek között Rusz Edit szexuálpszichológus, valamint az Inkontinencia Betegegyesület szakemberei. A tabukról, azok ledöntéséről Réz András esztéta beszél az érdeklődőknek. A Fontana Napot Mary Zsuzsi fellépése zárja - tudatták a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását