2024. május 5. - Györgyi

Mustgáz okozott halált

Mustgáz okozta egy 59 éves férfi halálát a Borsod megyei Putnokon - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.
2008. október 10. péntek 09:12 - Hírextra
A férfira és 32 éves fiára még csütörtökön találtak rá az esti órákban borospincéjük padlóján. A helyszíni szemle során megállapították, hogy az édesapa halálát mustgáz okozta. A fiatalember életét a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni - mondta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Hozzátette: a rendkívüli haláleset kapcsán bűncselekményre utaló adat, körülmény nem merült fel.
Az ózdi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja az 59 éves putnoki férfi halálának körülményeit.

Emlékeztetett arra, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság területén számos bortermelő vidék található. A gazdák többsége tisztában van a hordóból áramló veszélyes gáz természetével, a kevésbé jártas bortermelők óvatlansága azonban okozhat tragédiát.

A szakértők szerint 100 liter 18 fokos mustból 9 kilogramm gáz termelődik. A mustgáz terjedése során olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek nehezebbek a levegőnél, így a föld közelében terülnek el. A tapasztalatok szerint a tragikusan végződő balesetek szinte kizárólag kis borpincékben fordulnak elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását