2024. május 2. - Zsigmond

Kultúrával az egészségért

Magyarországon a legóvatosabb becslések szerint is minden huszadik ember depressziós, pánikbeteg vagy evési zavarban szenved. Erre kívánják felhívni a figyelmet a Reneszánsz és Lélek című ingyenesen látogatható tudományos-ismeretterjesztő programmal, amel
2008. október 10. péntek 11:26 - Hírextra
A Hungarofest Kht. Reneszánsz Programirodája és a Magyar Pszichiátriai Társaság már pénteken különleges akcióval készült: főváros-szerte a forgalmas tömegközlekedési csomópontoknál egyik oldalán mosolygó, másik oldalán egy lelki problémát felvető fekete lufit helyezett el, összesen ezer darabot.

"Az akció annak a szimbóluma, hogy a lelkileg sérült, beteg emberek köztünk élnek, nagyobb számban, mint gondolnánk. Utcai egyenmosolyuk mögött mély problémák, depresszió, pánikbetegség, evészavarok állnak, elég egy tűszúrás, egy nagyobb trauma és kidőlnek a társadalomból, vagy sok esetben az öngyilkosságot látják az egyetlen kiútnak" - közölték a szervezők.

A szombati rendezvényen is erre a problémára szeretnék felhívni a figyelmet hangsúlyozva: a harmonikus élet feltétele, hogy kulturális igényeiknek is tegyenek eleget az emberek. Az eseményen olyan jeles előadókkal találkozhat a közönség, mint Popper Péter, Jankovics Marcell, Czeizel Endre vagy Tari Annamária. Este 8-tól pedig - szintén ingyenes - Palya Bea-koncert lesz.

Az előadásokon szó esik az európai országok lelki egészséggel kapcsolatos felméréséről, a depresszióról és az öngyilkosság gondolatáról, valamint az online segítségről. A részletes program elérhető a http://www.reneszanszev2008.hu/ című honlapon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását