2024. április 20. - Tivadar

Kőszeg bemutatkozik Brüsszelben

Pannónia gyöngyszeme címmel nyílik fotókiállítás kedden az Európai Parlamentben Kőszegről - tájékoztatta az MTI-t pénteken Huber László, a vasi kisváros polgármestere.
2008. október 10. péntek 12:22 - Hírextra
Elmondása szerint Kőszeg a Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézetével és a hozzá kapcsolódó ISES Alapítvánnyal együtt mutatkozik be Brüsszelben egy hétfőn kezdődő közös látogatás keretében, Schöpflin György és Szent-Iványi István európai parlamenti képviselők meghívására.

"A közös bemutatkozás célja, hogy felhívja a figyelmet Kőszeg és határon átnyúló térsége különleges földrajzi fekvéséből, történelmi, kulturális és műemléki örökségéből fakadó lehetőségeire, bemutassa a város és a városi szervezetek előremutató kezdeményezéseit, fejlesztési elképzeléseit, valamint az ISES híd-egyetemi modelljét és stratégiáját" - közölte a távirati irodához eljuttatott közleményében a polgármester.

Az első napon a Nyugat-dunántúli Régió brüsszeli irodájában jeles szakemberek tartanak előadást, bemutatva a várost és a kistérséget. Schöpflin György a nemzetiségek együttélésének Közép-Európai modelljeiről beszél, Miszlivetz Ferenc, a Társadalom és Európa-tanulmányok Intézetének vezetője a kultúra, tudomány, és oktatás új kőszegi perspektíváit vázolja.

Ifjabb Bariska István az osztrák-magyar határ menti Európa Házak együttműködését ismerteti, Lőrincz Zoltán az európai kultúrtörténetben jelentős Szent Márton emlékekről, Bokányi Péter pedig Kőszeg világirodalomban elfoglalt helyéről tart előadást.

A látogatás második napján Ed Weber, a Douzelage nemzetközi testvérvárosi szervezet elnöke nyitja meg az Európai Parlamentben a Kőszeget bemutató fotókiállítást, amely Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő kezdeményezésére jött létre, és amely egy héten át lesz megtekinthető Brüsszelben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását