2024. május 4. - Mónika, Flórián

Sárkányok a Tiszán

Második alkalommal rendeznek Sárkányhajó Bajnokságot Szegeden, a hétvégén. A szombaton kezdődő kétnapos fesztiválra negyvenhét csapat nevezett, szerencsére Szegedről nagyon sokan - tájékoztatta az MTI-t pénteken a szervező Magyar Sárkányhajó Szövetség nev
2008. augusztus 23. szombat 07:00 - Hírextra

A sportoló elmondta: érkeznek versenyzők a fővárosból, Bajáról, Győrből, Székesfehérvárról is. Miután négy, 22 személyes hajó versenyez egyszerre a Tiszán, folyamatosan 88 ember lesz a vízen. A futamok szombaton délben veszik kezdetüket. A versenyre összesen csaknem ezer embert várnak a Tisza-parti városba.


Jánosi Péter a sportág népszerűségét abban látja, hogy ez bárki számára nyitott a lehetőség a mozgásra, nem kell élsportolónak lenni ahhoz, hogy az ember jól érezze magát egy jó csapatban.
A szövetség idén tízéves, a fesztiválokat pedig, öt éve rendezik meg. Egy évben öt fesztivált rendeznek: Győrben, Fadd-Domboriban, Budapesten, Szegeden, végül Székesfehérváron.
Jövőre egyébként sárkányhajó Európa-bajnokságot rendez Magyarország, úgyhogy nagyon fontos az idei felkészülés.


A sárkányhajó egy 12,5 méter hosszú, 115 cm széles kenutípusú hajó, amelynek az elejét egy színes sárkányfej, a végét egy sárkányfarok díszíti. A sportág Kínából származik. A hajóban 16-18 lapátos ül, és egy-egy rövid kenulapáttal a hajó orrában ülő dobos adta ütemre evez. A hajó végében egy kormányos áll, és egy több mint 3 méter hosszú kormánylapáttal tartja egyenesben a hajót. A legénység csapatmunkája, összeszokottsága, ritmusa a döntő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását