2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Gyurcsány és Simor délután adnak tájékoztatást

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken délután tájékoztatást ad a frakcióvezetőknek a pénzpiaci válság kapcsán kialakult helyzetről a parlamentben - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel.
2008. október 10. péntek 10:20 - Hírextra
Daróczi Dávid elmondta: a 17 óra órakor kezdődő megbeszélésen konzultálnak arról is, milyen lépésekre van szükség annak érdekében, hogy a pénzpiaci válság a lehető legkevésbé érintse Magyarországot.

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter péntekre hasonló megfontolásból már összehívta a Gazdasági Együttműködési Fórum tagjait.

A szóvivő még csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormányfő jövő keddre is megbeszélést kezdeményezett a nemzetközi pénzügyi válság kapcsán meghozandó intézkedésekről a parlamenti pártok frakcióvezetőivel, az Országgyűlés érintett bizottságának az elnökeivel, valamint a pénzügyi-gazdasági szféra meghatározó érdekképviseleteinek vezetőivel.

Azon a megbeszélésen arról lesz szó, hogy a kibontakozó nemzetközi pénzügyi válság miatt milyen konkrét lépéseket kell megtenni, hogy az Magyarországot a lehető legkevésbé érintse.

Daróczi Dávid azt mondta, Gyurcsány Ferenc a megbeszélésen konkrét intézkedésekre is javaslatot tesz, és azt kéri a meghívottaktól, hogy amennyiben ez lehetséges, ők is hozzák magukkal javaslataikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását