2024. május 25. - Orbán

Elhalasztották a fővárosi MSZP-SZDSZ-frakció együttes ülését

További belső egyeztetések igénye miatt elmarad a fővárosi MSZP- és SZDSZ-frakció együttes ülése, amit jövő héten keddre terveztek, s amelyen az elmúlt két évben megvalósított célkitűzésekről és a következő két éves feladatokról tárgyaltak volna - tudta m
2008. október 10. péntek 10:15 - Hírextra
Steiner Pál MSZP-frakcióvezető és John Emese SZDSZ-frakcióvezető az értesülést megerősítve elmondta, hogy számos kérdésben egyetértésre jutottak, de van még több olyan téma, amiben az együttes találkozó előtt célszerű, ha belső frakcióegyeztetést tartanak.

A fővárosi szocialista frakció pénteken a római parti Lidó Hotelben tekinti át a kérdéseket. A megbeszélést napközben megszakítják, hogy az MSZP budapesti elnökségével és a küldöttcsoportok vezetőivel együtt meghallgassák Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök helyzetértékelését - közölte Steiner Pál.

Az SZDSZ jövő héten kedden tartja frakcióülését, amelyen megvitatják a szocialisták által felvetett kérdéseket - mondta John Emese. Hozzátette, hogy várhatóan novemberre halasztják az együttes frakcióülést, mivel a jövő héten az állami ünnep, azt követően pedig a Fővárosi Közgyűlés ülése miatt nehézkes lehet az időpontok egyeztetése.

A két frakció közti véleménykülönbségről konkrétumot nem kívántak elmondani a képviselőcsoportok vezetői. Megerősítették viszont az MTI azon információját, hogy az együttes frakcióülést előkészítő egyeztetésekbe a frakciók vezetői és a főpolgármester-helyettesek mellett bekapcsolódott a főpolgármester személyes főtanácsadója is.

Az MTI értesülései szerint egyebek közt a budapesti egészségügyi modellel, a kórházak holdingjellegű átszervezésével kapcsolatban is további egyeztetés várható. A Fővárosi Közgyűlés csaknem 400 millió forintot biztosított már az előkészítésre, ennek részeként a tanácsadói pályázatra. Az átszervezést megalapozó tanulmány jövő márciusra várható elkészülte előtt az SZDSZ nem kíván semmilyen döntést megelőlegezni ez ügyben. Vitás témakör a privatizációs bevételek felhasználása is. Az SZDSZ csak fejlesztésekre, ezek önrészére, az MSZP pedig városüzemeltetésre is költene ebből a pénzből. Az egyeztetések várhatóan érintik a Főgáz Zrt. további privatizációját is, amelyről már hetek óta szakértői egyeztetés zajlik a két frakció között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását