2024. május 2. - Zsigmond

A világmisszió országos ünnepe

Nagy kincs a missziónak szentelt élet címmel rendezik meg a világmisszió országos ünnepét szombaton Budapesten, az Isteni Ige Társasága (verbita missziósrend) és a Pápai Missziós Művek szervezésében - tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (M
2008. október 10. péntek 21:40 - Hírextra
A Villányi úti Szent Imre-plébániatemplomban Esiobu Anay Augustus nigériai misszionárius arról beszél majd, hogy Európa nagy része evangelizációs területté vált a szekularizáció miatt. Így egyre többször fordul elő, hogy Afrikából és a Távol-Keletről érkeznek hittérítők az "öreg kontinensre".

A rendezvényen előadás hangzik el Szent Freinademetz Józsefről, az első verbita misszionárius szerzetesről, aki Kínában hirdette az igét. A templomban fiatalok jelenetet adnak elő Jézus, a Megváltó címmel, a programban szerepel továbbá csángó népzenei koncert, valamint ünnepi szentmise, amelyet Székely János, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke mutat be.

Az Isteni Ige Társaságát 1875-ben Hollandiában alapították, a rend elsődleges célja a külföldi misszió. A verbiták mind az öt kontinensen jelen vannak, összlétszámuk 2000-ben 5.961 volt. Magyarországon a társaságnak mintegy 30 tagja él; Kőszegen illetve Budatétényben. A verbiták magyar rendtartományának tevékenysége kiterjed Szerbiára is: egy plébániát vezetnek Újvidéken.

A Pápai Missziós Művek a katolikus egyház missziós tevékenységét összefogó Népek Evangelizációja Kongregáció irányításával működik a világ csaknem 150 országában. Feladata a helyi katolikus közösség külmissziós tevékenységének előmozdítása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását