2024. május 10. - Ármin, Pálma

A gyöngyösi kórházban kért munkát az egri kórházvédők aktivistája

A HospInvest gyöngyösi kórházában vállalna munkát az "Egri Kórházvédő Bizottság" egyik legradikálisabb aktivistája - tájékoztatta pénteken a HospInvest elnöke az MTI-t.
2008. október 10. péntek 13:14 - Hírextra
Pócs Alfréd "kórházvédő" egri kórházi állása mellett tavaly december 31-ig szakrendelést folytatott Gyöngyösön, határozott idejű szerződését azonban nem hosszabbította meg a HospInvest. Az orvos ezért eljárást kezdeményezett az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál a cég ellen. E tárgyalás keretében október 9-én nyilatkozatot tett arról, hogy a jövőben is a gyöngyösi kórházban kíván dolgozni - ismertette a történteket Kollányi Gábor elnök.

Pócs Alfréd ezzel beismerte, hogy az egri kórház dolgozóit és a közvéleményt félrevezette, ugyanis az általa halálgyárnak titulált gyöngyösi intézményben kíván munkát vállalni, egy olyan cégnél amely szerinte a karvalytőke képviselője - értékelte az orvos eljárását a cégvezető.

Kollányi Gábor felidézte, hogy a HospInvest 2007 szeptemberében vette át a gyöngyösi kórház üzemeltetését, Pócs Alfréd pedig december végéig dolgozott a gyöngyösi kórházban. Erről az időszakról zárt ajtók mögött úgy nyilatkozott: "zökkenőmentesen együtt tudtunk működni", ezért "továbbra is lehetséges lenne egy jó együttműködés" - idézte az orvost a HospInvest elnöke.

Kollányi Gábor úgy vélekedett: Pócs Alfréd hisztériakeltő tevékenysége nem volt más, mint egy színjáték, amelyben a kórház dolgozóit megtévesztette. Mindeközben szép csendben a saját egyéni érdekeire koncentrálva azt az utat kívánja választani, amely a minden egészségügyi dolgozó számára biztos jövőt jelentő HospInvesthez vezet - szögezte le Kollányi Gábor.

Pócs Alfréd az MTI-hez a HospInvest által eljuttatott jegyzőkönyv szerint a hatóságnak úgy nyilatkozott: szerinte egri szakszervezeti pozíciója, illetve a céggel szemben kinyilvánított kritikája miatt nem hosszabbították meg a szerződését. "Az eljárással azt szeretném elérni, hogy visszahelyezzenek Gyöngyösre" - olvasható a jegyzőkönyvben.

Egyébként pénteken is folytatódott az egri kórházban az úgynevezett mozaiksztrájk, ami azt jelenti, hogy részlegenként csupán egy ember nem dolgozik, a többiek pedig elvégzik a munkáját.
Erről Szloboda Imréné a kórház ápolási igazgatója elmondta: a 32 részleghez beosztott 522 dolgozó közül 32 sztrájkolt. Eszerint csupán a részlegek felében volt olyan dolgozó, aki részt vett a munkabeszüntetésben.

Pócs Alfrédot az MTI egyelőre nem tudta elérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását