2024. április 19. - Emma

Összefoglaló a fegyveres majálisról

Több embert is előállítottak csütörtökön az MSZP-majálison, egyikük játék pisztolyt fogott a kormányfőre. Egy férfinél gázpisztolyt, három fiatalkorú társánál pedig három hatástalanított, szovjet gyártmányú AK géppisztolyt találtak a rendőrök.
2008. május 1. csütörtök 19:10 - Hírextra
Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a távirati irodának azt mondta, a férfit, akinél a gázpisztolyt megtalálták, előállították a zuglói rendőrkapitányságon. Három társa azonban, miután felvették adataikat, szabadon távozhattak a majálishoz közeli, KRESZ-parknak nevezett helyszínről.

A távirati iroda úgy tudja, azért nem vették őket őrizetbe a rendőrök, mert a hatástalanított géppisztoly nem számít fegyvernek, csak egyszerű fémdarabnak, még akkor is, ha az esetleg másokban félelmet kelt. A rendőrségi vizsgálatot követően derül majd ki, indítanak-e eljárást a hatástalanított géppisztolyok viselésével, tartásával vagy megszerzésével összefüggésben.

A három hatástalanított AK géppisztolyt a rendőrök a gázpisztolyos férfival együtt a kapitányságra vitték. A férfi ellen várhatóan azért indítanak szabálysértési eljárást, mert nem volt engedélye a gázpisztoly viselésére.

A rendőrség a nagyszínpad előtti tömegből is előállított egy férfit, miután egy "fegyverszerű tárggyal" hadonászott, illetve azt a kormányfő felé fordította. Miután civil ruhás rendőrök a földre teperték a férfit, kiderült, hogy a kezében játék pisztolyt tartott.

Egy harmadik férfi a hallgatóságot provokálta, emiatt a színpad előtt mintegy harminc méterrel dulakodás támadt, majd őt is elvezették.

Téved az, aki azt gondolja, hogy bármilyen eszközzel engem, vagy a magyar baloldalt meg lehet félemlíteni - reagált Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön az MTI-nek arra, hogy a szocialista városligeti majálison a tömegből egy műanyag játékfegyvert fogtak rá.

Elmondta, pontosan nem látta, hogy mi történt, de a biztonságáért felelős emberek tették a dolgukat. Hangsúlyozta: nincs kétsége afelől, hogy a helyes utat járják, de hiheti bárki más is, hogy a saját útja jobb. "Soha nem fogok elbújni, páncélautók mélyén politikát csinálni" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, nem tudnak olyat tenni, ami megakadályozza abban, hogy sétáljon az emberek közt, kocsmába, moziba menjen.

Úgy fogalmazott, megingathatatlanul hisz a demokratikus versengésben és nincsen benne minimális gyűlölet vagy ellenérzés sem politikai riválisaikkal szemben. Van bennem viszont erős kitartás, hogy ne engedjük meg, hogy bárki félhessen Magyarországon. Olyan országot kell teremteni, ahol egyetlen egy embernek sem kell félnie csak azért, mert mást gondol, másban hisz, más a vallása - közölte, hozzátéve, a túlnyomó többség az országban ezt gondolja, és erre lehet építeni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását