2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Fidesz elkötelezett a transzatlanti együttműködés iránt

A magyar polgári oldal élő politikai közösség, ezért több külpolitikai kérdésben is nyílt vita folyik - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva.
2008. október 10. péntek 15:07 - Hírextra
A magyar polgári és nemzeti oldal egy élő politikai közösség, következésképpen viták vannak különböző kérdésekről, ilyenek a globalizációhoz, a transzatlanti kapcsolatokhoz, az oroszokhoz fűződő viszony - közölte a politikus arra a felvetésre, hogy a Magyar Nemzet című napilap vezércikkében támadta a Fideszt atlantista felfogása miatt.

A pártelnök szerint ez egy nyílt diszkusszió, ami a jobboldalon belül folyik.
Orbán Viktor azt mondta, hogy egy transzatlanti együttműködést támogató magyar jobboldalt szeretne látni, a Fidesznek ma ez, az európai és transzatlanti orientáció a politikája.

A Magyar Nemzet szeptemberben azt írta egyik vezércikkében, hogy a Fidesz Oroszországot mindenben elutasító magatartása árt a hazai érdekeknek. "Magyarországnak energiára van szüksége, s nem arra, hogy Németh elzárja a csapokat" - írta a főszerkesztő-helyettes, D. Horváth Gábor. Pénteken a lap megerősítette álláspontját: "Remélhetőleg a Fidesz nem cseréli végképp atlantizmusra a konzervatív elkötelezettséget. A kettő ugyanis együtt nem megy"- írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását