2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Pénteken is forgalomkorlátozások lesznek

A NATO-tanácskozás a légi közlekedést nem érinti, a járatok menetrend szerint indulnak és érkeznek, pénteken délután azonban - amikor a delegációk távoznak - jelentős közúti forgalomkorlátozásra kell felkészülniük mindazoknak, akik a ferihegyi repülőtérrő
2008. október 9. csütörtök 19:45 - Hírextra
Szollár Domokos közleményében azt írta, a delegációk péntek déltől egészen az esti órákig folyamatosan hagyják el a magyar fővárost, ezért a Belváros - Üllői út - Ferihegyi repülőtérre vezető útvonal szakaszosan és időszakosan zárva lesz.

Déltől lezárják a 2-es terminál indulási karéjában a gyorsparkolót, parkolni a lenti rövid távú parkolóban lehet, az induló utasok pedig a terminál érkezési szintjén keresztül juthatnak be az épületbe. A terminál előtti parkoló viszont korlátozás nélkül használható.

A Budapest Airport azt javasolja utasainak, hogy ha tehetik, ne autóval közelítsék meg a repülőteret, vegyék inkább igénybe a tömegközlekedési eszközöket. Mint írták, a vasúti közlekedésben várhatóan nem okoz fennakadást a NATO-csúcs, ezért az esemény alatt a vonat a legbiztosabb közlekedési eszköz. Az 1-es terminálra igyekvőknek a MÁV Nyugati pályaudvarról induló vonatait ajánlják.
Az 1-es terminálról a 2-es terminálra igyekvőknek pedig azt javasolják, hogy vegyék igénybe a BKV 200-as járatát.

A BKV tájékoztatása szerint a Gyömrői úton közlekedik majd a 200-as repülőtéri busz, igaz 5-10 perces útzárak itt is előfordulhatnak.Az autóval közlekedők legjobban akkor járnak, ha az M0-ás útról közelítik meg a repülőtér mindkét terminálját.

A Budapest Airport azt javasolja minden utasának, hogy a megszokottnál jóval korábban induljon el a repülőtérre és tájékozódjon a forgalmi helyzetről a rendőrség, illetve a repülőtér honlapján (www.bud.hu).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását