2024. április 20. - Tivadar

Nőkszava

Mi érdekli a miskolci, veszprémi és pécsi nőket, mit gondolnak a szociális valóság, a biztonság, a rugalmasság és a környezetvédelem kérdései felől? Mennyire tekintik az Európai Uniót olyan szervezetnek, amelyhez ajánlásokat fogalmazhatnak meg? - Ehhez ha
2008. szeptember 19. péntek 17:47 - Hírextra
A projektet - amelyet az Európai Bizottság támogatott - a Partners Hungary Alapítvány, az ARC Művészeti Szolgáltató Kft. és az Equality Consulting Kft. valósította meg, megyei nőszervezetek közreműködésével. Ezek a nőszervezetek segítettek a kérdőíves felmérésben és a regionális konzultációk megszervezésében.

A kérdésekből kirajzolódtak egyes megyék mai problémái, a nők és a családok aktuális gondjai. Az országos konzultációra pénteken került sor, amely előtt Kovács László EU-biztos és Lévai Katalin európai parlamenti képviselő részvételével sajtótájékoztatót tartottak a projektet gondozó vállalkozások vezetői.

Kovács László hangsúlyozta, a projekt fontos erénye, hogy közelebb hozza az állampolgárokhoz, jelen esetben a nőkhöz az uniót, annak intézményeit, tudatosítja, hogy egy 500 milliós közösségnek, az Európai Uniónak a tagjai, élvezve annak előnyeit és hátrányait.

Lévai Katalin kijelentette, különösen most tartja lényegesnek, hogy nagyobb figyelem terelődjön a nőkre, hiszen a gazdasági és politikai gondok közepette többnyire kevesebb szó esik az esélyegyenlőségről, vagy éppen a nők elleni erőszakról, pedig ezek a jelenségek most is léteznek.

A magyar nők által megfogalmazott észrevételek, ajánlások mennyiben jutnak majd el azokhoz, akik tehetnének értük, segíthetnének gondjaikban? Milyen lehet a visszacsatolás? Az MTI kérdésére Deák Erika projektvezető a Partners Hungary Alapítványtól elmondta, weblapjukon szerepelnek majd később a visszajelzések, például az, mi is történt egy-egy ajánlással, meddig jutott az el uniós szinten, ideális esetben pedig arról is értesülhetnek, mi valósult meg belőle itthon.

A projekt európai parlamenti ügyvivői, Gurmai Zita és Antonio de Blasio európai parlamenti képviselők, magyar parlamenti ügyvivők pedig Ékes Ilona (Fidesz) és Szűcs Erika (MSZP).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását